Horse Barn in Phoenix Becomes Contemporary Glass Residence

Posted on


Collect this idea

US-based studio The Construction Zone converted a former horse barn in Phoenix, Arizona, into a contemporary home. The upgraded residence features floor-to-ceiling glass walls with black steel framing for a powerful visual contrast.

Outdoor spaces for entertaining, a barbecue area and a swimming pool add to the welcoming feel of the property. A charming rocky pathway built between the cacti leads the way to the guest house nearby.

All interiors are minimalist and highly functional. The designers envisioned an open-plan layout, sectioned into four areas, maximizing the dwelling’s 1,425 square feet (132 square meters) of floor space. A seamless transition takes place between the functional areas of the house.

Collect this idea

Stepping inside, you notice a modern kitchen with all the essential appliances and a dining table for six. Further on, you find the lounge area and the bedroom. We particularly like the reading corner, as well as the work area next to the bed. The bathroom is the only interior that doesn’t have a view toward the courtyard.

An array of materials (ranging from wood to concrete), colors and textures merge to create a dynamic feel throughout. Can you believe this building filled with light was once a modest “home” for the horses in the region? Photography by Bill Timmerman.

Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *