Garden House in Mexico Welcomes Nature and Contemplation

Posted on


ASP Arquitectura completed a spectacular rehabilitation of an apartment on the lower level of a building in Mexico City. The design aimed to create a seamless connection with the surrounding landscape.

According to the architects, three indoor-outdoor transition elements were built with reinforced concrete, each with a distinctive personality. The first is a pool of water that greets visitors with movement and sound. The second consists of a garden of energy stones, while the third is a vegetable garden, designed to blend the gully’s natural vegetation with the terraces.

The indoor layout has a linear axis that links the common, semi-private and private areas. The northeast section has two terraces joined by a pergola; the first houses a living and dining area with a vertical garden built of wooden boxes reclaimed from the shoring system used in the construction. The second terrace rests on a lower overhang, suggesting a closer relationship with the landscape.

The southwest part houses a more private garden that connects to the bedrooms, TV room and kitchen, culminating in a contemplative space known as the Garden Box. This open module is designed for an intimate interaction between the spectator and the garden. Information provided by ASP Arquitectura Sergio Portillo. Photography courtesy of Rafael Gamo.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *