Country House in Italy Becomes One with the Landscape

Posted on


Collect this idea

Zanon Architetti Associati worked on the interior renovation and expansion of a country house in Treviso, Italy. The design of the new extension, made from glass and weatherized steel, aims for a seamless indoor-outdoor transition.

“From the outside, the glass volume reflects the surrounding landscape and becomes part of it,” the architects said. “From the inside the windows become invisible giving the impression of being outdoor: the living room becomes one with the countryside.”

Collect this idea

With the ceiling covered in weathering steel, brick flooring tiles and overall minimalist arrangements, the social area resembles a raw space for contemplation. Vintage furniture sits alongside contemporary lounge chairs, which gives the room an eclectic feel.

An all-equipped kitchen in stainless steel provides enough space for several people to cook together. The bedroom is particularly inviting with its king-sized bed reflected in the mirrored wall. The inclined ceiling, parquet flooring and exposed wooden beams turn this room into an original refuge from the daily chores. According to the architects, a key feature of the house is its energy efficiency and acoustic comfort. Photography by Paolo Belvedere.

Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *